Опубліковано: 21-03-2019, 12:51 / Переглядів: 89 / Виховна діяльність / Культурно-масова діяльність


Продовження ознайомлення з виробничим туризмом

   18 березня 2019 р. співробітники та здобувачі першого (бакалаврського) рівня спеціальності «Туризм» Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва ознайомились із виробничим туризмом на базі Харківського відділення ПАТ «Сан ІнБев Україна» (Рогань, пивзавод).

    Бізнес - сервіс - центр «AB InBev» у Харкові – це внутрішній підрозділ компанії, самостійна функціональна частина, метою якої управління бізнес-процесами, поліпшення фінансової прозорості та підвищення рівня сервісу для клієнтів. 

    Бізнес - сервіс - центр (БСЦ) засновано в листопаді 2008 р. для підтримки бізнесу компанії в Центральній та Східній Європі. На сьогодні БСЦ є найбільшим європейським офісом компанії «AB InBev», у якому працюють близько 600 співробітників у таких відділах:

  • фінансів,
  • логістики,
  • підтримки продажу,
  • підтримки закупівель,
  • персоналу,
  • планування та аналізу ефективності виробництва,
  • міжнародної звітності.

   Бізнес - сервіс - центр «AB InBev» у Харкові – це

  • єдина європейська команда,
  • меритократія та відкрита комунікація, 
  • молодий і драйвовий колектив,
  • дотримання принципів компанії,
  • концепція вільного простору «Open space»,
  • одяг у стилі «Business casual».

   Девіз БСЦ:

«Ми мріємо розвивати таланти для досягнення відмінних результатів, будуючи майбутнє разом».

   Під час екскурсії здобувачі мали змогу:

 – ознайомитися з броварнею і технологією пивоваріння;

 – узяти участь у майстер-класі професійного дегустатора;

 – продегустувати всі сорти пива, які варять на броварні. 

   Дегустація відбувалася в музеї підприємства, де ми побачили багато нагород і дипломів, отриманих протягом останніх 25 років за сорти і якість.

   Тож, що таке пиво та з чого  складається цей продукт? 

   Пиво – натуральний продукт бродіння. Основні його компоненти  – вода, солод, хміль і дріжджі. На додаток до ячмінного солоду пивовари можуть використовувати інші складові для отримання більш легкого, чистого і м'якого смаку.

   Вода – основа пива. Вона становить до 90 % кінцевого продукту. Уміст мінеральних у воді речовин сильно впливає на зовнішній вигляд, смак і аромат пива. Вода, яку використовують під час виробництва пива, проходить детальну обробку – фільтрацію і пом'якшення. На сучасних пивоварнях лабораторії щодня беруть проби води для проведення мікробіологічних та фізико-хімічних аналізів на всіх етапах виробництва – від видобутку зі свердловини до цеху пивоваріння.

  Солод – душа пива. Це зерна злаків, переважно пивоварного ячменю. Їх замочують у воді та витримують при сприятливій для проростання температурі. У певний момент пророщування призупиняють і зерна переміщують сушитися в спеціальні машини. Так отримують солод. Різні ступені просмаження ячменю надають пиву свій колір – від світло-золотистого до чорного, і особливий смак – від гіркого до солодкого. Ячмінь також відповідає за пінну шапку пива.

  Хміль – це пряність пива. Він має бактерицидні властивості. На сучасному виробництві використовують гранульований хміль – висушені, подрібнені та спресовані шишки й екстракти. Додавання хмелю дає вишуканий смак легкої гіркоти, а ефірні масла, що містяться в хмелі, сприяють утворенню піни і кращому освітленню пива.
   Дріжджі – життя пива. Вони впливають на смак пива. Кожна пивоварна компанія використовує для своїх сортів пива унікальний штам дріжджів. Це дуже дорогий і складний інгредієнт.

   Антон Кравченко, директор БСЦ (м. Харків) зазначає:

   “Робота у Бізнес - сервіс - центрі м. Харкова – це можливість кар’єрного росту в найбільшій міжнародній FMCG компанії.  

   Ми допоможемо реалізувати Ваш лідерський та експертний потенціал, отримати знання і практику багатовікового та успішного бізнесу, представленого на шести континентах."  

   Дякуємо керівництву ПАТ «Сан ІнБев Україна» за можливість ознайомитися з промисловим туризмом на практиці, а також екскурсоводу Наталі Буйновій за  цікаві факти з технології виробництва пива. 

 

 

Світлана Сисоєва, помічник ректора

з соціально економічного-розвитку

 

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

  
Сторінки: 1 2
 

Авторизація