MAST INTERNATIONAL

СТАЖУВАННЯ В США ЗА ПРОГРАМОЮ MAST INTERNATIONAL

    Що таке MAST?
    МАSТ – це програма міжнародного обміну, яка поєднує практичний та освітній досвід у сільському господарстві. Освітній бік програми забезпечує Університет Міннесоти. Програма МАSТ почала діяти в 1949 р. як обмін між Міннесотою та Швецією. З того часу більш ніж 5500 практикантів з 65 країн світу взяли учать у програмі. У 2009 р. МАSТ пропонує програму для інтернів на доданок до вже існуючої програми практики у сільському господарстві, лісництві та рибному господарстві. Перевагою програми є те, що ви самі обираєте тип програми: або тільки стажування, або стажування та навчання в Університеті Міннесоти.

    Хто може взяти участь у програмі?

  Практикант Інтерн
Визначення Практикант – це особа, яка бажає набути додаткового практичного досвіду зі спеціальності (що базується на попередніх освіті або досвіді роботи).
Програма практики складається: до 12 міс. практичного досвіду та до 6 міс. навчання
Інтерн – це особа, яка бажає отримати більше навичок, вивчити свою спеціальність шляхом практики
Програма інтернатури складається з 12 міс. навчання, що базується на практичному досвіді та може містити навчання
Прийнятність
  • неодружений;
  • 21 – 32 роки;
  • можливість брати участь у другій практичній програмі після перебування за межами США понад два роки після завершення першої програми
  • неодружений
  • 18 – 25 років
  • можливість брати участь у другій практичній програмі після перебування за межами США понад два роки після завершення першої програми
Необхідні вимоги A) п’ять років практичного досвіду в сільському господарстві
    або
B) диплом з позашкільного закладу освіти і щонайменше 1 рік практичного досвіду в сільському господарстві
А) від одного року практичного досвіду всільському господарстві та навчання в позашкільному закладі освіти
    або
B) від одного року відповідного досвіду в сільському господарстві та наявність диплома (дата закінчення – не більше 12 місяців тому)
Тривалість практики Практичний досвід: від 3 до 12 міс.
Навчальна програма: 16 тижнів (не є обов’язковою).
Примітка: максимальний термін програми – 18 міс.
Інтернатура: від 3 до 12 міс.
Навчальна програма: 16 тижнів (не є обов’язковою).
Примітка: максимальний термін програми – 12 міс.

    Типи розміщення

    М’ясні корови. Розмір ферм: від 50 до 200 голів (маленькі змішані ферми, що вирощують також зернові або овочі; від 200 до 1000 голів (великі ферми та ранчо). Маленькі ферми зазвичай розташовані на Середньому заході, великі ферми та ранчо розташовані на заході країни. Більшість ферм з м’ясними коровами також вирощують зернові, тому студенти також працюють на полях. Обов’язки практиканта включатимуть: загальний догляд, допомогу при отеленні, медичний догляд, кастрація, таврування, штучне запліднення, зведення парканів, догляд та ремонт устаткування, догляд за польовими культурами.
    Якщо ви бажаєте, щоб Вас розмістили на м’ясній фермі, в рекомендації має бути вказано розмір ферми, на якій ви отримували попередній досвід, кількість голів, які зернові або овочі вирощуються та іншу інформацію стосовно ваших обов’язків, тривалості робочого дня та ін.    &nbs;Примітка: типовий період розміщення – із січня/лютого до грудня. В інший час кількість розміщень обмежена.

    Зернові. Зазвичай ферми вирощують кукурудзу, сою, цукровий буряк, картоплю, бобові та ін. Маленькі зернові ферми вирощують пшеницю, ячмінь, овес, люцерну. Розміри маленьких ферм від 485 до 800 га, середніх – від 800 до 2000 га, великих – від 2000 і більше. Обов’язки: підготовка ґрунту, застосування добрив та пестицидів, посівні роботи, полив, збирання врожаю, догляд та ремонт устаткування і техніки, зберігання зібраної продукції, перевезення продукції або насіння.
    Якщо ви подаєте документи із зазначенням цього типу розміщення, в рекомендації має бути вказано розмір ферми, на якій ви отримували попередній досвід, які зернові або овочі вирощуються та іншу інформацію стосовно ваших обов’язків, тривалості робочого дня та ін.

    Молочні ферми. Ферми бувають: маленькі (50–150 корів), середні (від 150 до 400 корів) та великі (від 400 голів та більше). Великі ферми мають доїльні зали, в той час як маленькі ферми мають або доїльні зали, або інші системи доїння. Деякі молочні ферми також вирощують зернові; однак на більшості ферм практиканти не працюють на полі. Кожна ферма має різний «наголос» (доїння, годівля, генетика, здоров’я гурту або поєднання перерахованого), тому будьте уважні при заповненні анкети, вкажіть свої навички і де саме ви б хотіли отримати досвід. Обов’язки: доїння, допомога при отеленні, складання раціону, медичний догляд, годівля, штучне запліднення, прибирання, ремонт обладнання.
    У рекомендації вкажіть тип ферми, кількість голів, тип доїльної системи та іншу інформацію стосовно вашої роботи на фермі.

    Конеферми. Конеферми мають великий вибір розміщень – скакові коні, коні для прогулянок. Більшість розміщень не передбачає верхової їзди. Всі розміщення є спеціалізованими (племінні коні, чистокровні скакуни, об’їжджання коней), тому при заповненні анкети дуже важливо вказати, яка область стажування є найбільш бажаною. Обов’язки: допомога при жеребинні, загальний догляд та годівля, складання раціону, медичний догляд, чистка, тренування коней, підготовка тварин до продажу, ремонт і догляд за устаткуванням.

    Фрукти й овочі. Розміщення включатимуть: фруктові дерева (цитрусові, яблука, вишні та черешні), ягоди, виноград або овочі (томати, салати, рослини та ін.) деякі фермери вирощують фрукти й овочі для продажу на фермерських ринках. Обов’язки: вирощування, внесення добрив, водопостачання, контроль, прополювання, обрізання гілок, збір врожаю, обробка, пакування і продаж фруктів, овочів та іншої сільськогосподарської продукції на фермерських ринках.

    Теплиці/Сади. Вирощуються однолітні рослини/квіти, багаторічні рослини/квіти, кущі та дерева, деякі фермери вирощують фрукти й овочі. На маленьких фермах практиканти беруть участь у всіх видах діяльності; великі ферми розподіляють обов’язки серед усіх практикантів. Багато розміщень, але не всі, є у міських зонах. Кожна ферма веде роздрібний або оптовий продаж, здійснює вирощування або все в поєднанні. Обов’язки: підготовка ґрунту, висаджування та розмноження, полив, контроль за хворобами та комахами, прополювання, підрізання гілок, роздрібний розпродаж, завантаження.

    Ландшафт. Розміщення у маленьких ландшафтних компаніях або великих садівничих центрах. Практиканти працюють на різноманітних суспільних, комерційних та житлових місцях. Кількість місць щодо ландшафтного дизайну обмежена. Обов’язки: вирощування дерев, кущів та квітів, укладення дерену, використання невеликої техніки (невеликі газонокосарки, трактори, техніка для перевезення трав’яного покриття, зведення архітектурних структур.
    Примітка: розміщення здійснюють з березня/квітня до листопада/грудня.

    Вівці. Розмір ферм – від маленьких (50 – 300 голів) до великих (300 – 5000 і більше голів). Більшість ферм також вирощують овочі або зернові. Обов’язки: загальний догляд та годівля, медичний догляд, допомога при ягнінні, кастрація, таврування, штучне запліднення, зведення парканів, будівельні роботи і ремонт обладнання, вирощування зернових або овочів.
    В анкеті обов’язково вкажіть бажаний розмір ферми, специфіка (вівці, чи може бути змішана), попередній досвід роботи і що саме маєте намір вивчити під час практики.

    Свиноферми. Відгодівля, допомога при опоросі. Деякі свиноферми іноді вирощують зернові або овочі, однак, зазвичай, практиканти на свинофермах на полі не працюють. На великих фермах існує чіткий розподіл робіт, і кожен практикант має свою спеціалізацію, а на малих фермах практиканти виконують всі роботи частково, веред яких такі: загальний догляд та відгодівля, чистка, медичний догляд, штучне запліднення, кастрація, зведення споруд та ремонт техніки, підготовка тварин до продажу.
    Розміщень в січні або в серпні становить 6-12 міс. В інші місяці кількість розміщень обмежена.

    Спеціалізовані розміщення. Спеціалізована продукція, агробізнес або дослідні розміщення (гольф поля, флористика, ландшафтний дизайн, виноробні, птахоферми, виробництво харчових продуктів, органічні ферми, рибні ферми, лісівництво). Розміщення у сфері агробізнесу включатимуть кооперативи, ринки збуту зернових, фінансові компанії та компанії із захисту природного навколишнього середовища. Дослідницькі розміщення включатимуть практику в лабораторіях та на полі. Це обмежена кількість місць для практикантів високої кваліфікації.

    Практикант у сфері менеджменту. Розміщення для практикантів для розвитку навичок з менеджменту та управління в різних галузях сільського господарства та садівництва. Розміщення включатимуть управління галуззю дереноутворення, роздрібної торгівлі квітами , розміщення з менеджменту в агробізнесі, в кооперативах, на ринках збуту зернових, у фінансових компаніях, компаніях із захисту навколишнього середовища.
    Обмежена кількість місць для висококваліфікованих практикантів.
    Обов’язкова вимога – вільне володіння англійською мовою і попередній досвід роботи в обраній сфері.

    Розташування і місця практики – 75 % розміщень припадає на середній захід, 40 % – на Міннесоту.

    Навчальна практика (не є обов’язковою)
    Унікальність програми МАSТ в тому, що ми пропонуємо навчання в Університеті Міннесоти. Практиканти сплачують за навчання зі знижкою, екзамен ТОЕФЛ необов’язковий для зарахування. Навчання не є обов’язковим, але ми рекомендуємо включити його у програму стажування для того, щоб отриманий іноземний досвід був найбільш повним.

    Пропонуються такі курси: сільськогосподарські дисципліни; захист навколишнього середовища; агрономія та генетика рослин; тваринництво; прикладна економіка; біопродукти й інженерні біосистеми; ентомологія; навколишнє середовище; управління та методи; рибництво; дике життя; заповідна біологія; харчова промисловість; лісівництво; садівництво; біологія рослин; патологія рослин; земля, вода та клімат. Крім того, пропонується курси, що розроблено виключно для практикантів та інтернів МАSТ: англійська мова та спілкування, управління фермою та бізнес, штучне запліднення (чотириденний курс).



Оновлено: 28-01-2012, 12:38 / Переглядів: 2 959
 

Авторизація