Освітні програми та освітній процес факультету менеджменту і економіки
ОСВІТНІ ПРОГРАМИ ТА ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС
Ліцензований обсяг прийому на ОП, підготовку за якими здійснюють на факультеті
Освітній ступінь |
Спеціальність |
Ліцензований обсяг прийому, осіб |
||
денна форма |
заочна форма |
усього |
||
Молодший бакалавр |
051 «Економіка» |
10 |
15 |
25 |
Бакалавр |
051 «Економіка» |
25 |
25 |
50 |
073 «Менеджмент» |
50 |
50 |
100 |
|
075 «Маркетинг» |
25 |
25 |
50 |
|
076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність |
25 |
25 |
50 |
|
242 «Туризм» |
10 |
15 |
25 |
|
281 «Публічне управління та адміністрування» |
25 |
25 |
50 |
|
Магістр |
051 «Економіка» |
20 |
30 |
50 |
073 «Менеджмент» |
10 |
10 |
20 |
|
076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність |
20 |
30 |
50 |
|
281 «Публічне управління та адміністрування» |
10 |
15 |
25 |
Перелік ОП, підготовку за якими здійснюється на факультеті
Освітній ступінь |
Спеціальність |
Освітня програма |
Навчаль-ний план |
Рецензії стек-холдерів |
Молодший бакалавр |
051 «Економіка» |
|
|
|
Бакалавр |
051 «Економіка» |
|
|
|
073 «Менеджмент» |
|
|
|
|
075 «Маркетинг» |
|
|
|
|
076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» |
|
|
|
|
242 «Туризм» |
|
|
|
|
281 «Публічне управління та адміністрування» |
|
|
|
|
Магістр |
051 «Економіка» |
|
|
|
073 «Менеджмент» |
|
|
|
|
076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» |
|
|
|
|
281 «Публічне управління та адміністрування» |
|
|
|
Перелік освітніх компонент (ОК) освітніх програм (ОП), підготовку за якими здійснюється на факультеті
Початковий рівень (короткий цикл), ОПП «Економіка»
Шифр |
Компоненти освітньо-професійної програми |
Кількість кредитів ЄКТС |
Навчально-методичне забезпечення |
Обов`язкові дисципліни |
|||
І. Цикл загальної підготовки |
|||
ОЗП 1 |
Основи філософських знань |
3 |
|
ОЗП 2 |
Іноземна мова (за професійним спрямуванням) |
6 |
|
ОЗП 3 |
Історія та культура України |
4 |
|
ОЗП 4 |
Соціологія |
3 |
|
ОЗП 5 |
Українська мова (за професійним спрямуванням) |
3 |
|
ОЗП 6 |
Політекономія |
4 |
|
ОЗП 7 |
Вища математика |
3 |
|
ОЗП 8 |
Економічна інформатика |
3 |
|
ОЗП 9 |
Безпека життєдіяльності |
3 |
|
Разом за циклом загальної підготовки |
32 |
|
|
ІІ. Цикл професійної підготовки |
|||
ОПП 1 |
Економіка підприємства |
5 |
|
ОПП 2 |
Бухгалтерський облік |
4 |
|
ОПП 3 |
Статистика |
3 |
|
ОПП 4 |
Фінанси |
3 |
|
ОПП 5 |
Планування та організація діяльності підприємства |
5 |
|
ОПП 6 |
Фінансовий облік |
4 |
|
ОПП 7 |
Економіка та нормування праці |
5 |
|
ОПП 8 |
Управління витратами |
4 |
|
ОПП 9 |
Економічний аналіз |
3 |
|
ОПП 10 |
Податкова система |
3 |
|
ОПП 11 |
Менеджмент |
3 |
|
Разом за циклом професійної підготовки |
43,0 |
|
|
ІІІ. Практична підготовка |
|||
ПП 1 |
Н.П. вступ до спеціальності |
1,5 |
|
ПП 2 |
Технологічна практика |
3 |
|
ПП 3 |
Навчальна практика (управління витратами, економіка та нормування праці) |
3 |
|
ПП 4 |
Виробнича практика |
4,5 |
|
Усього практична підготовка |
12 |
|
|
Всього обов’язкових дисциплін |
87 |
|
|
Дисципліни за вибором здобувача |
|||
І. Цикл загальної підготовки |
|||
ВЗП 1 |
Політологія |
3 |
|
ВЗП 2 |
Загальна теорія політики |
3 |
|
ВЗП 3 |
Екологія |
3 |
|
ВЗП 4 |
Екологія агропромислового комплексу |
3 |
|
ВЗП 5 |
Правознавство |
3 |
|
ВЗП 6 |
Основи конституційного права |
3 |
|
ВЗП 7 |
Безпека життєдіяльності |
3 |
|
Разом за циклом загальної підготовки |
12 |
|
|
ІІ. Цикл професійної підготовки |
|||
ВПП 1 |
Аграрна політика |
3 |
|
ВПП 2 |
Економічна політика |
3 |
|
ВПП 3 |
Інвестування |
3 |
|
ВПП 4 |
Економіка природокористування |
3 |
|
ВПП 5 |
Зовнішньоекономічна діяльність |
3 |
|
ВПП 6 |
Економіка галузей сільського господарства |
3 |
|
ВПП 7 |
Основи маркетингу |
3 |
|
ВПП 8 |
Аграрний маркетинг |
3 |
|
ВПП 9 |
Інформаційні системи та технології |
3 |
|
ВПП 10 |
Економіко-математичне моделювання |
3 |
|
ВПП 11 |
Гроші та кредит |
3 |
|
ВПП 12 |
Страхування |
3 |
|
Разом за циклом професійної підготовки |
18 |
|
|
Усього за вибірковою частиною |
30 |
|
|
Фізичне виховання (факультатив) |
|
|
|
Загальна кількість |
117 |
|
|
Підсумкова атестація |
3 |
|
|
Разом |
120 |
|
Перший (бакалаврський) рівень, ОПП «Економіка»
Шифр |
Компоненти освітньо-професійної програми |
Кількість кредитів ЄКТС |
Навчально-методичне забезпечення |
Обов’язкові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ЗП) |
|||
ОЗП 1 |
Українська мова (за професійним спрямуванням) |
3 |
|
ОЗП 2 |
Історія та культура України |
5 |
|
ОЗП 3 |
Іноземна мова (за професійним спрямуванням)* |
6 |
|
ОЗП 4 |
Філософія |
4 |
|
ОЗП 5 |
Політологія |
4 |
|
ОЗП 6 |
Соціологія |
3 |
|
ОЗП 7 |
Політекономія |
5 |
|
ОЗП 8 |
Мікроекономіка |
4 |
|
ОЗП 9 |
Макроекономіка |
4 |
|
ОЗП 10 |
Історія економіки та економічної думки |
4 |
|
ОЗП 11 |
Вища математика |
8 |
|
ОЗП 12 |
Економіко – математичне моделювання |
5 |
|
ОЗП 13 |
Економетрика |
3 |
|
ОЗП 14 |
Економічна інформатика |
7 |
|
Всього |
|
65 |
|
Цикл професійної підготовки (ПП) |
|||
ОПП 1 |
Економіка підприємства |
10 |
|
ОПП 2 |
Менеджмент |
5 |
|
ОПП 3 |
Маркетинг |
6 |
|
ОПП 4 |
Гроші та кредит |
4 |
|
ОПП 5 |
Фінанси |
4 |
|
ОПП 6 |
Бухгалтерський облік |
4 |
|
ОПП 7 |
Економіка праці та соціально – трудові відносини |
4 |
|
ОПП 8 |
Міжнародна економіка |
4 |
|
ОПП 9 |
Статистика |
6 |
|
ОПП 10 |
Регіональна економіка |
4 |
|
ОПП 11 |
Безпека життєдіяльності |
3 |
|
ОПП 12 |
Стратегія підприємства |
5 |
|
ОПП 13 |
Організація виробництва |
5 |
|
ОПП 14 |
Економіка та організація інноваційної діяльності |
5 |
|
ОПП 15 |
Проектний аналіз |
4 |
|
ОПП 16 |
Обґрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків |
5 |
|
ОПП 17 |
Потенціал і розвиток підприємства |
5 |
|
ОПП 18 |
Планування і контроль на підприємстві |
5 |
|
ОПП 19 |
Управління витратами |
4 |
|
Всього |
|
92 |
|
Усього обов’язкових дисциплін |
|
|
|
Практична підготовка |
|||
ОПП 20 |
Вступ до фаху |
1,5 |
|
ОПП 21 |
Навчальна практика з економіки підприємства |
4,5 |
|
ОПП 22 |
Виробнича практика |
4,5 |
|
ОПП 23 |
Тренінг зі стратегії підприємства |
3 |
|
ОПП 24 |
Тренінг з організації виробництва |
3 |
|
Всього |
|
16,5 |
|
Загальний обсяг обов'язкових компонент |
173,5 |
|
|
Вибіркові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ЗП) |
|||
ВЗП 1/ ВЗП 2 |
Правознавство |
5 |
залік |
Основи права |
|||
ВЗП 3/ ВЗП 4 |
Технологія виробництва продукції рослинництва |
4 |
|
Системи агрозаходів у рослинництві |
|||
ВЗП 5/ ВЗП 6 |
Механізація та автоматизація виробництва |
3 |
|
Системи технологій |
|||
ВЗП 7/ ВЗП 8 |
Екологія |
3 |
|
Основи екології |
|||
ВЗП 9/ ВЗП 10 |
Технологія виробництва продукції тваринництва |
3 |
|
Основи тваринництва |
|||
Всього |
|
18 |
|
Цикл професійної підготовки (ПП) |
|||
ВПП 1/ ВПП 2 |
Аграрна політика |
3 |
|
Стратегія розвитку аграрного сектору |
|||
ВПП 3/ ВПП 4 |
Організація та нормування праці |
4 |
|
Система наукових методів організації праці |
|||
ВПП 5/ ВПП 6 |
Організація підприємницької та біржової діяльності |
5 |
|
Формування бізнес – моделі підприємства |
|||
ВПП 7/ ВПП 8 |
Інформаційні системи та технології |
4 |
|
Технологія створення і ведення баз даних |
|||
ВПП 9/ ВПП 10 |
Інвестування |
4 |
|
Інвестиційна діяльність |
|||
ВПП 11/ ВПП 12 |
Основи ЗЕД |
4 |
|
Організація і техніка зовнішньоекономічних операцій |
|||
ВПП 13/ ВПП 14 |
Операційний менеджмент |
4 |
|
Внутрішній економічний механізм господарювання |
|||
ВПП 15/ ВПП 16 |
Організаційне проектування підприємства |
3 |
|
Організація об’єднань підприємств АПК |
|||
ВПП 17/ ВПП 18 |
Аналіз господарської діяльності |
3 |
|
Організація та методика економічного аналізу |
|||
ВПП 19/ ВПП 20 |
Логістика |
3 |
|
Управління ресурсами |
|||
ВПП 21/ ВПП 22 |
Економіка сільського господарства |
4 |
|
Економіка АПК |
|||
Всього |
|
41 |
|
Практична підготовка |
|||
ВЗП 11/ ВЗП 12 |
Навчальна практика (ТВП рослинництва, ТВП тваринництва, системи технологій) |
4,5 |
|
Навчальна практика (система агрозаходів в рослинництві, основи тваринництва, механізація та автоматизація виробництва) |
|||
Всього |
|
4,5 |
|
Загальний обсяг вибіркових компонент |
63,5 |
|
|
|
Підсумкова атестація |
3 |
|
|
Загальний обсяг освітньо-професійної програми |
240 |
|
Другий (магістерський) рівень, ОПП «Економіка»
Шифр |
Компоненти освітньо-професійної програми |
Кількість кредитів ЄКТС |
Навчально-методичне забезпечення |
1 |
2 |
3 |
4 |
Обов’язкові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ОЗП) |
|||
ОЗП 1 |
Глобальна економіка |
4 |
|
ОЗП 2 |
Соціальна відповідальність |
4,5 |
|
ОЗП 3 |
Інноваційний розвиток підприємства |
4 |
|
ОЗП 4 |
Іноземна мова в економіці |
3 |
|
Всього |
|
15,5 |
|
Цикл професійної підготовки (ОПП) |
|||
ОПП 1 |
Економічне управління підприємствами |
4 |
|
ОПП 2 |
Управління проектами |
4 |
|
ОПП 3 |
Управління конкурентоспроможністю підприємства |
4 |
|
ОПП 4 |
Інтелектуальний бізнес |
4 |
|
Всього |
|
16 |
|
Усього обов’язкових дисциплін |
31,5 |
|
|
Практична підготовка |
|||
ПП 1 |
Комплексна виробнича практика з фаху |
4,5 |
|
ПП 2 |
Тренінг з економічної діагностики |
4,5 |
|
ПП 3 |
Переддипломна практика |
4,5 |
|
|
Всього |
13,5 |
|
Загальний обсяг обов'язкових компонент |
45 |
|
|
Вибіркові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ВЗП) |
|||
ВЗП 1/ ВЗП 2 |
Методологія наукових досліджень |
4 |
|
Європейський бізнес |
|||
ВЗП 3/ ВЗП 4 |
Стратегічне управління підприємством |
4 |
|
Стратегічний менеджмент |
|||
Всього |
|
8 |
|
Цикл професійної підготовки |
|||
ВПП 1/ ВПП 2 |
Економічна діагностика |
4 |
|
Бізнес-діагностика |
|||
ВПП 3/ ВПП 4 |
Технології управлінського консультування |
4 |
|
Аграрний консалтинг |
|||
ВПП 5/ ВПП 6 |
Аграрний маркетинг |
3 |
|
Маркетингові дослідження |
|||
ВПП 7/ ВПП 8 |
Міжнародний менеджмент |
3 |
|
Корпоративне управління |
|||
ВПП 9/ ВПП 10 |
Бізнес-планування |
4 |
|
Організаційне планування |
|||
ВПП 11/ ВПП 12 |
Менеджмент персоналу |
4 |
|
Менеджмент організації |
|||
|
Всього |
22 |
|
|
Загальний обсяг вибіркових компонент |
30 |
|
|
Кваліфікаційна робота |
15 |
|
|
Загальний обсяг освітньо-професійної програми |
90 |
|
Перший (бакалаврський) рівень, ОПП «Менеджмент»
Шифр |
Компоненти освітньо-професійної програми |
Кількість кредитів ЄКТС |
Навчально-методичне забезпечення |
Обов’язкові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ЗП) |
|||
ОЗП 1 |
Філософія |
4 |
|
ОЗП 2 |
Історія та культура України |
5 |
|
ОЗП 3 |
Українська мова (за професійним спрямуванням) |
3 |
|
ОЗП 4 |
Іноземна мова (за професійним спрямуванням) |
6 |
|
ОЗП 5 |
Психологія |
3 |
|
ОЗП 6 |
Політологія |
4 |
|
ОЗП 7 |
Соціологія |
3 |
|
ОЗП 8 |
Вища математика |
6 |
|
ОЗП 9 |
Дослідження операцій |
3 |
|
ОЗП 10 |
Статистика |
4 |
|
ОЗП 11 |
Інформаційні системи та технології |
4,5 |
|
ОЗП 12 |
Економічна теорія |
7 |
|
Всього |
|
52,5 |
|
Цикл професійної підготовки (ПП) |
|||
ОПП 1 |
Державне та регіональне управління |
4 |
|
ОПП 2 |
Теорія організацій |
4 |
|
ОПП 3 |
Менеджмент |
5 |
|
ОПП 4 |
Операційний менеджмент |
5 |
|
ОПП 5 |
Управління персоналом |
5 |
|
ОПП 6 |
Самоменеджмент |
3 |
|
ОПП 7 |
Управління інноваціями |
5 |
|
ОПП 8 |
Стратегічне управління |
5 |
|
ОПП 9 |
Адміністративний менеджмент |
7 |
|
ОПП 10 |
Правознавство |
3 |
|
ОПП 11 |
Адміністративне право |
4 |
|
ОПП 12 |
Господарське право |
3 |
|
ОПП 13 |
Фінанси, гроші та кредит |
4 |
|
ОПП 14 |
Економіка підприємства |
6 |
|
ОПП 15 |
Фінанси підприємства |
3 |
|
ОПП 16 |
Облік і аудит |
5 |
|
ОПП 17 |
Маркетинг |
5 |
|
ОПП 18 |
Логістика |
4 |
|
ОПП 19 |
Зовнішньоекономічна діяльність підприємства |
5 |
|
ОПП 20 |
Міжнародні економічні відносини |
3 |
|
ОПП 21 |
Безпека життєдіяльності |
3 |
|
Всього |
|
91 |
|
Усього обов’язкових дисциплін |
|
|
|
Практична підготовка |
|||
ОПП 22 |
Вступ до фаху |
1,5 |
|
ОПП 23 |
Виробнича практика з економіки підприємства |
7,5 |
|
|
Виробнича практика з планування та організації виробництва на підприємствах АПК і операційного менеджменту |
7,5 |
|
Всього |
|
16,5 |
|
Загальний обсяг обов'язкових компонент |
160 |
|
|
Вибіркові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ЗП) |
|||
ВЗП 1/ ВЗП 2 |
Етика ділового спілкування |
3 |
|
Професійна етика |
|||
ВЗП 3/ ВЗП 4 |
Екологія |
3 |
|
Основи екології |
|||
ВЗП 5/ ВЗП 6 |
Технологія виробництва продукції тваринництва |
3 |
|
Основи тваринництва |
|||
ВЗП 7/ ВЗП 8 |
Системи технологій |
3 |
|
Механізація та автоматизація виробництва |
|||
ВЗП 9/ ВЗП 10 |
Технологія виробництва продукції рослинництва |
5 |
|
Система агрозаходів в рослинництві |
|||
Всього |
|
17 |
|
Цикл професійної підготовки (ПП) |
|||
ВПП 1/ ВПП 2 |
Економічна інформатика |
6 |
|
Мовна модель інформаційного простору |
|||
ВПП 3/ ВПП 4 |
Моделювання економічних систем |
4 |
|
Математичні моделі в менеджменті та маркетингу |
|||
ВПП 5/ ВПП 6 |
Інвестування |
3,5 |
|
Основи інвестиційної діяльності |
|||
ВПП 7/ ВПП 8 |
Організація та нормування праці |
4 |
|
Система наукових методів організації праці |
|||
ВПП 9/ ВПП 10 |
Економіка природокористування |
3 |
|
Сучасні концепції природокористування |
|||
ВПП 11/ ВПП 12 |
Економіка та соціологія праці |
3,5 |
|
Економіка праці та соціально-трудові відносини |
|||
ВПП 13/ ВПП 14 |
Технологія переробки та зберігання с.-г. продукції |
3 |
|
Стандартизація та сертифікація продукції |
|||
ВПП 15/ ВПП 16 |
Планування та організація виробництва на підприємствах АПК |
5,5 |
|
Організація виробництва |
|||
ВПП 17/ ВПП 18 |
Економіка сільського господарства |
4 |
|
Економіка галузей сільського господарства |
|||
ВПП 19/ ВПП 20 |
Страхування |
3 |
|
Податки в АПК |
|||
ВПП 21/ ВПП 22 |
Аналіз господарської діяльності |
3 |
|
Організація та методика економічного аналізу |
|||
ВПП 23/ ВПП 24 |
Фінансовий аналіз |
3 |
|
Стратегічний аналіз |
|||
ВПП 25/ ВПП 26 |
Організація підприємницької діяльності |
5 |
|
Формування бізнес – моделі підприємства |
|||
ВПП 27/ ВПП 28 |
Організація біржової діяльності |
5 |
|
Організація агросервісу |
|||
Всього |
|
55,5 |
|
Практична підготовка |
|||
ВЗП 11/ ВЗП 12 |
Навчальна практика (ТВП рослинництва, ТВП тваринництва, системи технологій) |
4,5 |
|
Навчальна практика (система агрозаходів в рослинництві, основи тваринництва, механізація та автоматизація виробництва) |
|||
Всього |
|
4,5 |
|
Загальний обсяг вибіркових компонент |
77 |
|
|
|
Підсумкова атестація |
3 |
|
|
Загальний обсяг освітньо-професійної програми |
240 |
|
Другий (магістерський) рівень, ОПП «Менеджмент»
Шифр |
Компоненти освітньо-професійної програми |
Кількість кредитів ЄКТС |
Навчально-методичне забезпечення |
Обов’язкові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ОЗП) |
|||
ОЗП 1 |
Охорона праці в галузі |
3 |
|
ОЗП 2 |
Договірне право |
3 |
|
ОЗП 3 |
Методологія і організація наукових досліджень |
3 |
|
Всього |
|
9 |
|
Цикл професійної та практичної підготовки (ОПП) |
|||
ОПП 1 |
Публічне адміністрування |
4 |
|
ОПП 2 |
Менеджмент організації |
5 |
|
ОПП 3 |
Корпоративне управління |
3 |
|
ОПП 4 |
Управління змінами |
3 |
|
ОПП 5 |
Управління проектами |
4,5 |
|
ОПП 6 |
Управління якістю |
3 |
|
ОПП 7 |
Фінансовий менеджмент |
3 |
|
ОПП 8 |
Інформаційні системи і технології в управлінні організацією |
3 |
|
ОПП 9 |
Інвестиційний менеджмент |
3 |
|
Всього |
|
31,5 |
|
Усього обов’язкових дисциплін |
40,5 |
|
|
Практична підготовка |
|||
ОПП 10 |
Виробнича практика |
9 |
|
ОПП 11 |
Переддипломна практика |
3 |
|
Всього |
|
12 |
|
|
Підсумкова атестація |
15 |
|
Загальний обсяг обов'язкових компонент |
67,5 |
|
|
Вибіркові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ВЗП) |
|||
ВЗП 1 / ВЗП 2 |
Інноваційний менеджмент |
3 |
|
Конфліктологія |
|||
ВЗП 3 / ВЗП 4 |
Методика викладання у вищий школі |
3 |
|
Педагогічні технології |
|||
ВЗП 5 / ВЗП 6 |
Психологія управління |
3 |
|
Психологія та педагогіка |
|||
Всього |
|
9 |
|
Цикл професійної і практичної підготовки (ВПП) |
|||
ВПП 1 / ВПП 2 |
Аграрна політика |
3 |
|
Екологічний менеджмент
|
|||
ВПП 3 / ВПП 4 |
Дипломатичний протокол |
3 |
|
Етика бізнесу |
|||
ВПП 5 / ВПП 6 |
Бізнес-планування |
4,5 |
|
Організаційне проектування |
|||
ВПП 7 / ВПП 8 |
Управління конкурентоспроможністю підприємства |
3 |
|
Маркетингові дослідження |
|||
|
Всього |
13,5 |
|
|
Загальний обсяг вибіркових компонент |
22,5 |
|
|
Загальний обсяг освітньо-професійної програми |
90 |
|
Перший (бакалаврський) рівень, ОПП «Маркетинг»
Шифр |
Компоненти освітньо-професійної програми |
Кількість кредитів ЄКТС |
Навчально-методичне забезпечення |
Обов’язкові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ЗП) |
|||
ОЗП 1 |
Українська мова (за професійним спрямуванням) |
3 |
|
ОЗП 2 |
Історія та культура України |
5 |
|
ОЗП 3 |
Іноземна мова (за професійним спрямуванням)* |
6 |
|
ОЗП 4 |
Філософія |
4 |
|
ОЗП 5 |
Політологія |
4 |
|
ОЗП 6 |
Соціологія |
3 |
|
ОЗП 7 |
Політекономія |
5 |
|
ОЗП 8 |
Мікроекономіка |
3 |
|
ОЗП 9 |
Макроекономіка |
3 |
|
ОЗП 10 |
Вища математика |
8 |
|
ОЗП 11 |
Економіко – математичне моделювання |
6 |
|
ОЗП 12 |
Економетрика |
3 |
|
ОЗП 13 |
Економічна інформатика |
7 |
|
Всього |
|
60 |
|
Цикл професійної підготовки (ПП) |
|||
ОПП 1 |
Економіка підприємства |
4 |
|
ОПП 2 |
Менеджмент |
4 |
|
ОПП 3 |
Маркетинг |
10 |
|
ОПП 4 |
Фінанси, гроші і кредит |
5 |
|
ОПП 5 |
Бухгалтерський облік |
4 |
|
ОПП 6 |
Економіка праці і соціально-трудові відносини |
4 |
|
ОПП 7 |
Міжнародна економіка |
4 |
|
ОПП 8 |
Статистика |
4 |
|
ОПП 9 |
Регіональна економіка |
4 |
|
ОПП 10 |
Безпека життєдіяльності |
3 |
|
ОПП 11 |
Поведінка споживача |
4 |
|
ОПП 12 |
Логістика |
5 |
|
ОПП 13 |
Маркетингова товарна політика |
6 |
|
ОПП 14 |
Маркетинг промислово-переробних підприємства |
6 |
|
ОПП 15 |
Основи ціноутворення |
4 |
|
ОПП 16 |
Маркетингове ціноутворення |
5 |
|
ОПП 17 |
Маркетинг послуг |
5 |
|
ОПП 18 |
Маркетингові дослідження |
6 |
|
ОПП 19 |
Маркетингові комунікації |
4 |
|
ОПП 20 |
Адміністративний менеджмент |
5 |
|
Всього |
|
96 |
|
Усього обов’язкових дисциплін |
156 |
|
|
Практична підготовка |
|||
ОПП 21 |
Вступ до фаху |
1,5 |
|
ОПП 22 |
Виробнича практика з економіки підприємства |
6 |
|
ОПП 23 |
Виробнича практика з фаху |
9 |
|
Всього |
|
16,5 |
|
Загальний обсяг обов'язкових компонент |
172,5 |
|
|
Вибіркові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ЗП) |
|||
ВЗП 1/ ВЗП 2 |
Правознавство |
5 |
|
Основи права |
|||
ВЗП 3/ ВЗП 4 |
Технологія виробництва продукції рослинництва |
4 |
|
Системи агрозаходів у рослинництві |
|||
ВЗП 5/ ВЗП 6 |
Механізація та автоматизація виробництва |
3 |
|
Системи технологій |
|||
ВЗП 7/ ВЗП 8 |
Екологія |
3 |
|
Основи екології |
|||
ВЗП 9/ ВЗП 10 |
Технологія виробництва продукції тваринництва |
3 |
|
Основи тваринництва |
|||
Всього |
|
18 |
|
Цикл професійної підготовки (ПП) |
|||
ВПП 1/ ВПП 2 |
Менеджмент персоналу |
4 |
|
Кадровий менеджмент |
|||
ВПП 3/ ВПП 4 |
Аграрний маркетинг |
4 |
|
Маркетинг аграрних підприємств |
|||
ВПП 5/ ВПП 6 |
Конфліктологія |
4 |
|
Управління конфліктами |
|||
ВПП 7/ ВПП 8 |
Електронна комерція |
3 |
|
Інтернет технології в бізнесі |
|||
ВПП 9/ ВПП 10 |
Управління інноваціями |
4 |
|
Управління інноваційними процесами на підприємстві |
|||
ВПП 11/ ВПП 12 |
Стратегічне управління |
5 |
|
Стратегічний менеджмент |
|||
ВПП 13/ ВПП 14 |
Інвестування |
4 |
|
Інвестиційна діяльність підприємства |
|||
ВПП 15/ ВПП 16 |
Зовнішньоекономічна діяльність підприємства |
4 |
|
Організація і техніка здійснення зовнішньоекономічних операцій |
|||
ВПП 17/ ВПП 18 |
Економіка продуктових підкомплексів |
4 |
|
Аграрна політика |
|||
ВПП 19/ ВПП 20 |
Інформаційні системи та технології в маркетингу |
6 |
|
Технологія проектування та створення баз даних |
|||
Всього |
|
42 |
|
Практична підготовка |
|||
ВЗП 11/ ВЗП 12 |
Навчальна практика (ТВП рослинництва, ТВП тваринництва, системи технологій) |
4,5 |
|
Навчальна практика (система агрозаходів в рослинництві, основи тваринництва, механізація та автоматизація виробництва) |
|||
Всього |
|
4,5 |
|
Загальний обсяг вибіркових компонент |
64,5 |
|
|
|
Підсумкова атестація |
3 |
|
|
Загальний обсяг освітньо-професійної програми |
240 |
|
Перший (бакалаврський) рівень,
ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
Шифр |
Компоненти освітньо-професійної програми |
Кількість кредитів ЄКТС |
Навчально-методичне забезпечення |
Обов’язкові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ЗП) |
|||
ОЗП 1 |
Українська мова (за професійним спрямуванням) |
3 |
|
ОЗП 2 |
Історія та культура України |
5 |
|
ОЗП 3 |
Іноземна мова (за професійним спрямуванням)* |
6 |
|
ОЗП 4 |
Філософія |
4 |
|
ОЗП 5 |
Політологія |
4 |
|
ОЗП 6 |
Соціологія |
3 |
|
ОЗП 7 |
Політекономія |
5 |
|
ОЗП 8 |
Мікроекономіка |
4 |
|
ОЗП 9 |
Макроекономіка |
4 |
|
ОЗП 10 |
Вища математика |
8 |
|
ОЗП 11 |
Економіко – математичне моделювання |
5 |
|
ОЗП 12 |
Економічна інформатика |
7 |
|
Всього |
|
58 |
|
Цикл професійної підготовки (ПП) |
|||
ОПП 1 |
Економіка підприємства |
5 |
|
ОПП 2 |
Менеджмент |
5 |
|
ОПП 3 |
Маркетинг |
6 |
|
ОПП 4 |
Гроші та кредит |
4 |
|
ОПП 5 |
Фінанси |
4 |
|
ОПП 6 |
Бухгалтерський облік |
4 |
|
ОПП 7 |
Економіка праці і соціально-трудові відносини |
3 |
|
ОПП 8 |
Міжнародна економіка |
4 |
|
ОПП 9 |
Статистика |
6 |
|
ОПП 10 |
Логістика |
4 |
|
ОПП 11 |
Організація підприємницької діяльності |
6 |
|
ОПП 12 |
Бізнес - планування підприємницької діяльності |
6 |
|
ОПП 13 |
Комерційна діяльність |
4 |
|
ОПП 14 |
Організація торгівлі |
5 |
|
ОПП 15 |
Мерчандайзинг |
4 |
|
ОПП 16 |
Біржовий ринок |
4 |
|
ОПП 17 |
Біржове посередництво та брокеридж |
4 |
|
ОПП 18 |
Організація біржової торгівлі |
4 |
|
ОПП 19 |
Управління інноваціями |
5 |
|
Всього |
|
87 |
|
Усього обов’язкових дисциплін |
145 |
|
|
Практична підготовка |
|||
ОПП 20 |
Вступ до фаху |
1,5 |
|
ОПП 21 |
Тренінг з економіки підприємства |
3 |
|
ОПП 22 |
Тренінг з організації підприємницької діяльності та мерчандайзингу |
9 |
|
ОПП 23 |
Тренінг з організації біржової торгівлі |
3 |
|
Всього |
|
16,5 |
|
Загальний обсяг обов'язкових компонент |
161,5 |
|
|
Вибіркові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ЗП) |
|||
ВЗП 1/ ВЗП 2 |
Правознавство |
5 |
|
Основи права |
|||
ВЗП 3/ ВЗП 4 |
Технологія виробництва продукції рослинництва |
4 |
|
Системи агрозаходів у рослинництві |
|||
ВЗП 5/ ВЗП 6 |
Механізація та автоматизація виробництва |
3 |
|
Системи технологій |
|||
ВЗП 7/ ВЗП 8 |
Екологія |
3 |
|
Основи екології |
|||
ВЗП 9/ ВЗП 10 |
Технологія виробництва продукції тваринництва |
3 |
|
Основи тваринництва |
|||
Всього |
|
18 |
|
Цикл професійної підготовки (ПП) |
|||
ВПП 1/ ВПП 2 |
Аграрна політика |
3 |
|
Стратегія розвитку аграрного сектору |
|||
ВПП 3/ ВПП 4 |
Організація та нормування праці |
4 |
|
Система наукових методів організації праці |
|||
ВПП 5/ ВПП 6 |
Інвестування |
4 |
|
Інвестиційна діяльність |
|||
ВПП 7/ ВПП 8 |
Операційний менеджмент |
4 |
|
Внутрішній економічний механізм господарювання |
|||
ВПП 9/ ВПП 10 |
Організація агробізнесу |
4 |
|
Підприємництво в аграрній сфері |
|||
ВПП 11/ ВПП 12 |
Електронна комерція |
3 |
|
Інтернет технології в бізнесі |
|||
ВПП 13/ ВПП 14 |
Інформаційні системи та технології |
5 |
|
Технологія проектування та створення баз даних |
|||
ВПП 15/ ВПП 16 |
Управління персоналом |
4 |
|
Кадровий менеджмент |
|||
ВПП 17/ ВПП 18 |
Інвестиційний менеджмент |
4 |
|
Інвестиційне проектування |
|||
ВПП 19/ ВПП 20 |
Стратегічний менеджмент |
4 |
|
Стратегічне управління підприємством |
|||
ВПП 21/ ВПП 22 |
Корпоративне управління |
4 |
|
Міжнародний менеджмент |
|||
ВПП 23/ ВПП 24 |
Адміністративний менеджмент |
4 |
|
Офісний менеджмент |
|||
ВПП 25/ ВПП 26 |
Ціни та ціноутворення |
3 |
|
Основи ціноутворення |
|||
ВПП 27/ ВПП 28 |
Основи ЗЕД |
3 |
|
Організація і техніка проведення зовнішньоекономічних операцій |
|||
Всього |
|
53 |
|
Практична підготовка |
|||
ВЗП 11/ ВЗП 12 |
Навчальна практика (ТВП рослинництва, ТВП тваринництва, системи технологій) |
4,5 |
|
Навчальна практика (система агрозаходів в рослинництві, основи тваринництва, механізація та автоматизація виробництва) |
|||
Всього |
|
4,5 |
|
Загальний обсяг вибіркових компонент |
75,5 |
|
|
|
Підсумкова атестація |
3 |
|
|
Загальний обсяг освітньо-професійної програми |
240 |
|
Другий (магістерський) рівень,
ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
Шифр |
Компоненти освітньо-професійної програми |
Кількість кредитів ЄКТС |
Навчально-методичне забезпечення |
1. ОБОВ`ЯЗКОВІ КОМПОНЕНТИ ОПП |
|||
1.1. Цикл загальної підготовки (ОЗП) |
|||
ОЗП 1 |
Іноземна мова в професійній діяльності |
3 |
|
ОЗП 2 |
Інтелектуальна власність |
3 |
|
ОЗП 3 |
Методологія наукових досліджень |
3 |
|
ОЗП 4 |
Договірне право |
3 |
|
Всього |
|
12 |
|
Цикл професійної підготовки (ПП) |
|||
ОПП 1 |
Організація торгівельного підприємництва |
4 |
|
ОПП 2 |
Управління продажами |
3 |
|
ОПП 3 |
Ділове адміністрування |
4 |
|
ОПП 4 |
Маркетингові дослідження |
4 |
|
ОПП 5 |
Управління конкурентоспроможністю підприємства |
4 |
|
ОПП 6 |
Технологія ф'ючерсної та опціонної торгівлі |
3 |
|
ОПП 7 |
Управління проектами |
3 |
|
ОПП 8 |
Управління якістю |
3 |
|
Усього обов’язкових дисциплін |
28 |
|
|
Практична підготовка |
|||
ПП 10 |
Комплексна виробнича практика з фаху |
9 |
|
ПП 11 |
Переддипломна практика |
3 |
|
|
Всього |
12 |
|
Загальний обсяг обов'язкових компонент |
52 |
|
|
Вибіркові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ВЗП) |
|||
ВЗП 1 / ВЗП 2 |
Глобальна економіка |
3 |
|
Світовий ринок товарів та послуг |
|||
ВЗП 3 / ВЗП 4 |
Методика викладання у вищий школі |
3 |
|
Педагогічні технології у вищій школі |
|||
Всього |
|
6 |
|
Цикл професійної підготовки (ВПП) |
|||
ВПП 1 / ВПП 2 |
Управління іміджем підприємства |
3 |
|
Бренд - менеджмент |
|||
ВПП 3 / ВПП 4 |
Оцінювання ринкової вартості економічних об’єктів |
4 |
|
Управління потенціалом підприємства |
|||
ВПП 5 / ВПП 6 |
Управлінське консультування |
4 |
|
Аграрний консалтинг |
|||
ВПП 7 / ВПП 8 |
Управління ризиками в надзвичайних ситуаціях |
3 |
|
Охорона праці в галузі |
|||
ВПП 9 / ВПП 10 |
Облік у торгових підприємствах |
3 |
|
Облік у зарубіжних країнах |
|||
Всього |
|
17 |
|
|
Загальний обсяг вибіркових компонент |
23 |
|
|
Кваліфікаційна робота |
15 |
|
|
Загальний обсяг освітньо-професійної програми |
90 |
|
Перший (бакалаврський) рівень, ОПП «Туризм»
Шифр |
Компоненти освітньо-професійної програми |
Кількість кредитів ЄКТС |
Навчально-методичне забезпечення |
Обов’язкові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ЗП) |
|||
ОЗП 1 |
Філософія |
4 |
|
ОЗП 2 |
Історія та культура України |
5 |
|
ОЗП 3 |
Українська мова (за професійним спрямуванням) |
3 |
|
ОЗП 4 |
Іноземна мова (за професійним спрямуванням) |
6 |
|
ОЗП 5 |
Друга іноземна мова |
4 |
|
ОЗП 6 |
Політологія |
3,5 |
|
ОЗП 7 |
Вища математика |
6 |
|
ОЗП 8 |
Географія туризму |
5 |
|
ОЗП 9 |
Туристичне країнознавство |
4 |
|
ОЗП 10 |
Статистика |
4 |
|
ОЗП 11 |
Інформаційні системи та технології |
5 |
|
ОЗП 12 |
Економічна теорія |
5 |
|
Всього |
|
54,5 |
|
Цикл професійної підготовки (ПП) |
|||
ОПП 1 |
Туризмознавство |
5 |
|
ОПП 2 |
Туроперейтинг |
6 |
|
ОПП 3 |
Організація екскурсійної діяльності |
5 |
|
ОПП 4 |
Організація анімаційної діяльності |
4 |
|
ОПП 5 |
Організація туристичних подорожей |
7 |
|
ОПП 6 |
Страхування в туристичній діяльності |
3,5 |
|
ОПП 7 |
Менеджмент |
5 |
|
ОПП 8 |
Бізнес-планування |
5 |
|
ОПП 9 |
Спеціалізований туризм |
5 |
|
ОПП 10 |
Організація готельного та ресторанного господарства |
5 |
|
ОПП 11 |
Екологія |
3 |
|
ОПП 12 |
Організація ділового туризму та виставкової діяльності |
4 |
|
ОПП 13 |
Правознавство |
3 |
|
ОПП 14 |
Правове регулювання туристичної діяльності |
4 |
|
ОПП 15 |
Економіка підприємства |
5 |
|
ОПП 16 |
Бухгалтерський облік |
5 |
|
ОПП 17 |
Маркетинг |
5 |
|
ОПП 18 |
Економіка зарубіжних країн |
5 |
|
ОПП 19 |
PR - технології у туризмі |
4 |
|
ОПП 20 |
Міжнародний туризм |
5 |
|
Всього |
|
93,5 |
|
Усього обов’язкових дисциплін |
|
|
|
Практична підготовка |
|||
ОПП 21 |
Вступ до фаху |
1,5 |
|
ОПП 22 |
Тренінг з іноземної мови |
3 |
|
ОПП 23 |
Тренінг з туризмознавства |
7,5 |
|
ОПП 24 |
Комплексна практика з фаху |
7,5 |
|
Всього |
|
19,5 |
|
Загальний обсяг обов'язкових компонент |
167,5 |
|
|
Вибіркові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ЗП) |
|||
ВЗП 1/ ВЗП 2 |
Культурологія |
3 |
|
Соціологія |
|||
ВЗП 3/ ВЗП 4 |
Психологія |
4 |
|
Психологія особистості |
|||
ВЗП 5/ ВЗП 6 |
Основи агробізнесу |
3 |
|
Соціальний розвиток села |
|||
ВЗП 7/ ВЗП 8 |
Конфліктологія |
3 |
|
Управління конфліктами |
|||
ВЗП 9/ ВЗП 10 |
Туристичне краєзнавство |
4 |
|
Рекреаційні комплекси світу |
|||
Всього |
|
17 |
|
Цикл професійної підготовки (ПП) |
|||
ВПП 1/ ВПП 2 |
Економічна інформатика |
5 |
|
Мовна модель інформаційного простору |
|||
ВПП 3/ ВПП 4 |
Безпека життєдіяльності |
3 |
|
Цивільний захист |
|||
ВПП 5/ ВПП 6 |
Електронна комерція |
4 |
|
Інтернет технології в бізнесі |
|||
ВПП 7/ ВПП 8 |
Логістика |
3 |
|
Єврологістика |
|||
ВПП 9/ ВПП 10 |
Ліцензування туристичної діяльності |
3 |
|
Стандартизація та сертифікація продукції |
|||
ВПП 11/ ВПП 12 |
Дипломатичний протокол |
3 |
|
Діловий протокол |
|||
ВПП 13/ ВПП 14 |
Управління інноваціями |
4 |
|
Управління інноваційними процесами на підприємстві |
|||
ВПП 15/ ВПП 16 |
Маркетингові дослідження |
4 |
|
Маркетинг послуг |
|||
ВПП 17/ ВПП 18 |
Web-технології і Web-дизайн |
3 |
|
Комп'ютерна графіка |
|||
ВПП 19/ ВПП 20 |
Інвестиційна діяльність |
4 |
|
Інвестування |
|||
ВПП 21/ ВПП 22 |
Сільський зелений туризм |
4,5 |
|
Екотуризм |
|||
ВПП 23/ ВПП 24 |
Менеджмент персоналу |
4 |
|
Кадровий менеджмент |
|||
ВПП 25/ ВПП 26 |
Міжнародні економічна діяльність |
5 |
|
Ризики зовнішньоекономічної діяльності |
|||
Всього |
|
49,5 |
|
Практична підготовка |
|||
ВЗП 11/ ВЗП 12 |
Навчальна практика з економічної інформатики |
3 |
|
Навчальна практика з мовної моделі інформаційного простору |
|||
Всього |
|
3 |
|
Загальний обсяг вибіркових компонент |
69,5 |
|
|
|
Підсумкова атестація |
3 |
|
|
Загальний обсяг освітньо-професійної програми |
240 |
|
Перший (бакалаврський) рівень,
ОПП «Публічне управління та адміністрування»
Шифр |
Компоненти освітньо-професійної програми |
Кількість кредитів ЄКТС |
Навчально-методичне забезпечення |
Обов’язкові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ЗП) |
|||
ОЗП 1 |
Філософія |
4 |
|
ОЗП 2 |
Історія та культура України |
5 |
|
ОЗП 3 |
Українська мова (за професійним спрямуванням) |
3 |
|
ОЗП 4 |
Іноземна мова (за професійним спрямуванням) |
6 |
|
ОЗП 5 |
Психологія |
3 |
|
ОЗП 6 |
Політологія |
4 |
|
ОЗП 7 |
Соціологія |
3 |
|
ОЗП 8 |
Економічна теорія |
7 |
|
ОЗП 9 |
Вища математика |
6 |
|
ОЗП 10 |
Дослідження операцій |
3 |
|
ОЗП 11 |
Правознавство |
3 |
|
ОЗП 12 |
Статистика |
4 |
|
ОЗП 13 |
Оптимізаційні методи і моделі |
4 |
|
Всього |
|
55 |
|
Цикл професійної підготовки (ПП) |
|||
ОПП 1 |
Історія та теорія державного управління |
3 |
|
ОПП 2 |
Самоменеджмент |
4 |
|
ОПП 3 |
Менеджмент |
5 |
|
ОПП 4 |
Маркетинг |
5,5 |
|
ОПП 5 |
Управління персоналом |
5 |
|
ОПП 6 |
Інституціональна економіка |
4 |
|
ОПП 7 |
Управління інноваціями |
4 |
|
ОПП 8 |
Стратегічне управління |
5 |
|
ОПП 9 |
Адміністративний менеджмент |
5 |
|
ОПП 10 |
Місцеве самоврядування |
4 |
|
ОПП 11 |
Адміністративне право |
4 |
|
ОПП 12 |
Регіональна економіка |
4 |
|
ОПП 13 |
Фінанси, гроші та кредит |
4 |
|
ОПП 14 |
Економіка підприємства |
6 |
|
ОПП 15 |
Бухгалтерський та податковий облік |
4 |
|
ОПП 16 |
Фінанси підприємства |
3 |
|
ОПП 17 |
Методика прийняття управлінських рішень |
4 |
|
ОПП 18 |
Міжнародні стратегії економічного розвитку |
4 |
|
ОПП 19 |
Теорія організації |
4 |
|
ОПП 20 |
Безпека життєдіяльності |
3 |
|
Всього |
|
84,5 |
|
Усього обов’язкових дисциплін |
139,5 |
|
|
Практична підготовка |
|||
ОПП 21 |
Вступ до фаху |
1,5 |
|
ОПП 22 |
Виробнича практика з економіки підприємства |
7,5 |
|
ОПП 23 |
Навчальна практика з адміністративного менеджменту |
7,5 |
|
Всього |
|
16,5 |
|
Загальний обсяг обов'язкових компонент |
156 |
|
|
Вибіркові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ЗП) |
|||
ВЗП 1/ ВЗП 2 |
Етика ділового спілкування |
3 |
|
Професійна етика |
|||
ВЗП 3/ ВЗП 4 |
Екологія |
3 |
|
Основи екології |
|||
ВЗП 5/ ВЗП 6 |
Технологія виробництва продукції тваринництва |
3 |
|
Основи тваринництва |
|||
ВЗП 7/ ВЗП 8 |
Системи технологій |
3 |
|
Механізація та автоматизація виробництва |
|||
ВЗП 9/ ВЗП 10 |
Технологія виробництва продукції рослинництва |
5 |
|
Система агрозаходів в рослинництві |
|||
ОПП 11/ ОПП 12 |
Глобалізація і європейська інтеграція |
4 |
|
Глобальні системи сучасності |
|||
ОПП 13/ ОПП 14 |
Стандартизація та сертифікація продукції |
3 |
|
Технології переробки і зберігання продукції |
|||
Всього |
|
24 |
|
Цикл професійної підготовки (ПП) |
|||
ВПП 1/ ВПП 2 |
Економічна інформатика |
6 |
|
Мовна модель інформаційного простору |
|||
ВПП 3/ ВПП 4 |
Організація та нормування праці |
4 |
|
Система наукових методів організації праці |
|||
ВПП 5/ ВПП 6 |
Економіка та соціологія праці |
3,5 |
|
Економіка праці та соціально-трудові відносини |
|||
ВПП 7/ ВПП 8 |
Економічний аналіз |
4 |
|
Фінансовий аналіз |
|||
ВПП 9/ ВПП 10 |
Адміністративне діловодство |
3 |
|
Сучасні ділові папери |
|||
ВПП 11/ ВПП 12 |
Економіка природокористування |
3 |
|
Сучасні концепції природокористування |
|||
ВПП 13/ ВПП 14 |
Зовнішньоекономічна політика |
3 |
|
Зовнішньоекономічна діяльність |
|||
ВПП 15/ ВПП 16 |
Управління конфліктами |
3 |
|
Конфліктологія |
|||
ВПП 17/ ВПП 18 |
Управління проектами |
4 |
|
Проектний менеджмент |
|||
ВПП 19/ ВПП 20 |
Аграрна політика |
3 |
|
Державне управління аграрним сектором економіки |
|||
ВПП 21/ ВПП 22 |
Управлінське консультування |
3 |
|
Аграрний консалтинг |
|||
ВПП 23/ ВПП 24 |
Антикризове управління |
4 |
|
Управління в умовах кризи |
|||
ВПП 25/ ВПП 26 |
Бізнес-менеджмент |
3 |
|
Організація підприємницької діяльності |
|||
ВПП 27/ ВПП 28 |
Соціальна політика та соціальний захист |
3 |
|
Соціальний аудит |
|||
ВПП 29/ ВПП 30 |
Фінансовий менеджмент |
3 |
|
Грошово-кредитна політика |
|||
Всього |
|
52,5 |
|
Практична підготовка |
|||
ВЗП 15/ ВЗП 16 |
Навчальна практика (ТВП рослинництва, ТВП тваринництва, системи технологій) |
4,5 |
|
Навчальна практика (система агрозаходів в рослинництві, основи тваринництва, механізація та автоматизація виробництва) |
|||
Всього |
|
4,5 |
|
Загальний обсяг вибіркових компонент |
81 |
|
|
|
Підсумкова атестація |
3 |
|
|
Загальний обсяг освітньо-професійної програми |
240 |
|
Другий (магістерський) рівень,
ОПП «Публічне управління та адміністрування»
Шифр |
Компоненти освітньо-професійної програми |
Кількість кредитів ЄКТС |
Навчально-методичне забезпечення |
Обов’язкові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ОЗП) |
|||
ОЗП 1 |
Іноземна мова в професійній діяльності |
3 |
|
ОЗП 2 |
Право в публічному управлінні |
4 |
|
ОЗП 3 |
Організація наукових досліджень |
3 |
|
Усього |
10 |
|
|
Цикл професійної та практичної підготовки (ОППП) |
|||
ОППП 1 |
Територіальне управління |
5 |
|
ОППП 2 |
Державне управління в економічній сфері |
4 |
|
ОППП 3 |
Економічна політика та соціальний розвиток |
4 |
|
ОППП 4 |
Публічне адміністрування |
5 |
|
ОППП 5 |
Мотиваційна діяльність в публічному адмініструванні |
4 |
|
ОППП 6 |
Публічні фінанси |
4 |
|
ОППП 7 |
Кадрова політика і державна служба |
4 |
|
ОППП 8 |
Інвестиційне проектування |
3 |
|
Усього |
33 |
|
|
Загальний обсяг обов’язкових дисциплін |
43,0 |
|
|
Практична підготовка |
|||
ОППП 9 |
Виробнича практика з фаху |
6 |
|
ОППП 10 |
Переддипломна практика |
3 |
|
Усього практична підготовка |
9 |
|
|
|
Підсумкова атестація |
15 |
|
Загальний обсяг обов'язкових компонент |
67,0 |
|
|
Вибіркові компоненти ОПП |
|||
Цикл загальної підготовки (ВЗП) |
|||
ВЗП 1/ ВЗП 2 |
Публічна політика |
3 |
|
Політичний менеджмент |
|||
ВЗП 3/ ВЗП 4 |
Методика викладання у вищий школі |
3 |
|
Освітні технології в ЗВО |
|||
ВЗП 5/ ВЗП 6 |
Психологія управління |
3 |
|
Етика ділового спілкування |
|||
Усього |
9 |
|
|
Цикл професійної і практичної підготовки (ВППП) |
|||
ВППП 1/ ВППП 2 |
Технології публічного адміністрування |
3 |
|
Управління діловою кар'єрою |
|||
ВППП 3/ ВППП 4 |
Ресурсне забезпечення розвитку територій |
3 |
|
Екологічна політика |
|||
ВППП 5/ ВППП 6 |
Інформаційні та комунікаційні технології |
4 |
|
Електронне врядування |
|||
ВППП 7/
ВППП 8 |
Обґрунтування стратегічних рішень та оцінювання ризиків |
4 |
|
Стратегічне планування в публічному адмініструванні |
|||
Усього |
14,0 |
|
|
|
Загальний обсяг вибіркових компонент |
23,0 |
|
|
Загальний обсяг освітньо-професійної програми |
90 |
|
Факультет менеджменту та економіки здійснює підготовку здобувачів за наступними рівнями вищої освіти та спеціальностями:
Початковий рівень (короткий цикл) вищої освіти:
Перший (бакалаврський) рівень вищої освіти:
- спеціальність 051 «Економіка» освітньо-професійна програма «Економіка»;
- спеціальність 073 «Менеджмент » освітньо-професійна програма «Менеджмент»;
- спеціальність 075 «Маркетинг» освітньо-професійна програма «Маркетинг»;
- спеціальність 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» освітньо-професійна програма «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»;
- спеціальність 242 «Туризм» освітньо-професійна програма «Туризм»;
- спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування» освітньо-професійна програма «Публічне управління та адміністрування».
Другий (магістерський) рівень вищої освіти:
- спеціальність 051 «Економіка» освітньо-професійна програма «Економіка»;
- спеціальність 073 «Менеджмент » освітньо-професійна програма «Менеджмент»;
- спеціальність 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» освітньо-професійна програма «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»;
- спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування» освітньо-професійна програма «Публічне управління та адміністрування».
Третій (освітньо-науковий) рівень вищої освіти:
- спеціальність 051 «Економіка» освітньо-наукова програма «Економіка»;
- спеціальність 073 «Менеджмент » освітньо-наукова програма «Менеджмент».